Veselo okruženje čak i uz crnu boju

Crna boja je sama po sebi mrčna i sužava prostor. Mada, i pored toga i velike površine u crnoj boji, poput podova, zidova i krupnih komada nameštaja mogu biti dekorativni u vašem enterijeru. Uz svaki detalj crne neophodan je kontrast, bilo da je to detalj nameštaja u beloj boji ili uklapanje crnih delova na mestima gde ima dovoljno svetlostio, bilo prirodne ili veštačke kako prostor ne bio bio uguše i depresivan.

Izvor: stylehomedesigns.com

Crna boja ide uz nameštaj u retro stilu. Sjajna površina, uglačana ili prelakirana pojačavaju refleksiju svetlosti u prostoru i zbog toga su poželjne u kombinaciji sa crnom bojom. Poseban efekat daju crne sjajne površine jer ove dve osobine jedna drugu poništavaju. Na crnoj „pozadini“ od zidova i podova, odlično se ističe beli nameštaj sa finim detaljima i ukrasima koji sada posebno dolaze do izražaja i daju visoko elegantan izgled svakom delu gde se nalazi crni komad nameštaja.

Izvor: bellysbakeshop.com

Izvor: decorpad.com

Iako se čini kao drastičan korak, bojenje zidova u crnu boju može biti veoma interesantno. Ako ste nesigurni, ali svakako želite da obojite zid u ovu boju, potrudite se da za  početak taj zid ukrasite sa dovoljno detalja koji će u drugi plan staviti samu boju zida. Na taj način ćete se privići na crno okruženje.

Izvor: ikrunk.com

Izvor: erdexon.com

Постави коментар